Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дейността на Петьо Еврото продължава: Разказва бизнесменът Илия Златанов

25 юли 2024, 16:00 часа • 15820 прочитания

Има една плеяда платени прокурори и следователи, които продължават да изпълняват директивите на Еврото и сие. Това каза пред Временната комисия за Нотариуса и Петьо Еврото бизнесменът Илия Златанов, който е един от главните герои от разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета“. 

"Те са навсякъде, те продължават да са навсякъде", каза Златанов. Бизнесменът се обърна към депутатите и ги обвини, че част от тях имат заслуга към покровителството на тези хора. 

Тормозът срещу него продължава

"Моето семейство, моите служители - продължават да са подлагани на геноцид. Няма седмица, в която да не съм викан аз, или мой служител да е разпитван, че небето е кафяво. Понякога се опитват разни платени прокурорчета и следователи да ми вметнат някаква вина и да ме изкарат престъпник. Това спрямо мен не е свършило", каза още Златанов. Той разказа, че подадените сигнали рефлектират срещу самия него.

Припомняме, че през февруари автомобилът на бизнесмена Илия Златанов беше откраднат, като това се е случило само четири дни след като асансьорният производител е дал показания за и.д. главен прокурор Борислав Сарафов. ОЩЕ: Даваш показания срещу Сарафов, крадат ти "Порше"-то: Засегнат е главен герой от "Осемте джуджета"

Адвокатът му Грета Ганева пък сподели пред комисията, че е получавала заплашителни съобщения, като те непосредствено започнали след подаден от нея сигнал до вътрешния министър, който тогава бил Младен Маринов. За тях тя отново подала сигнал до министъра на вътрешните работи.

Тя разказа и друго, че "Осемте джуджета" не са очаквали Златанов да напусне страната и са принудили шофьора му да подаде сигнал срещу него. "В крайна сметка възоснова на сигнала, който е подаден, е била извършена регистрацията в Шесто РПУ. Още на следващия ден заместник-началникът на РПУ се явил на място в дома на Илия Златанов, за да извършва действия по претърсване", каза Ганева. 

Имало ли е приятелство между Еврото и Борислав Сарафов?

Златанов коментира пед комисията, че Еврото се е обръщал към изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, с думите: "Влизай, Боби". Според него обаче между тях не е имало приятелство.  "Не вярвам да има приятелство между хищници", каза Златанов. 

Той каза още, че Петьо Еврото е парадирал с контактите си с Иван Гешев и Делян Пеевски.

Бизнесменът разказа и за съпругата на Петьо Еврото - Любена.  "Винаги, когато се появяваше Любена, идваше с взвод, с един микробус. Пред моя офис и пред моята къща седяха два джипа на специализирани полицейски сили, проверяваха всички служители и живущи. При въпроси от съседи": Защо тормозите хората", те казваха: "На нас ни е наредено да ви тормозим", разказа Златанов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес