Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дебатът за ИК: Депутатите ще си организират състезание с мотика

02 декември 2022, 14:29 часа • 1503 прочитания

Дебат за ползването на мотиката и идея за състезание с този инструмент възникна по време на второто четене на Изборния кодекс. 

ОЩЕ: Наказаха Радостин Василев за думите му, че ИК се приема от патриархат, матриархат и емират

"Това е все едно да си земеделец да работиш години наред, да инвестираш в техника. В даден момент да си купиш трактор и после пак да ползваш мотика", каза Владимир Табутов от "Продължаваме промяната" и подчерта, че страната има инструмент, който позволява да се повиши доверието на хората в изборния процес, а ние не го ползваме. 

Димитър Аврамов от ДПС от своя страна го попита дали е виждал мотика. "Работил ли сте с такова нещо. Знаете ли как се използва и знаете ли, че има определени операции в земеделието, с което мотиката не може да се замени с никаква механизация. 

"Да, виждал съм мотика и съм ползвал мотика", каза депутатът от "Продължаваме промяната" и дори предложи състезание с мотики, за да се види кой по-добре ползва сечивото. 

"Когато обявите състезанието, поканете и други, защото част от детството ми мина с този инструмент", обади се водещият на заседанието Йордан Цонев.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес