Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДБГ замразява членството си в Реформаторския блок

11 март 2018, 10:00 часа • 6724 прочитания

"Движение България на гражданите" ще замрази членството си в Реформаторския блок. Решението за това е взето на заседание на Националния съвет на партията.

Според ДБГ "има опити на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията".

Движението поставя няколко условия, които, ако не бъдат изпълнени в рамките на един месец, ще са причина за напускане на коалицията, става ясно от съобщение, изпратено до медиите.

Настоява за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и "корупционното му управение". Иска и предсрочни избори и създаване на антиГЕРБ коалиция и на "антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление".

Настоява се и за изготвяне на реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

От ДБГ оценяват, че в страната има необходимост от силна демократична общност, която е готова да се противопостави на "пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление".

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес