Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и Румен Радев

20 април 2024, 09:25 часа • 1508 прочитания

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се разберат за ролята на външния министър. Има една игра между ГЕРБ и президента, която показва, че не са разбрали духа на новата Конституция. Ако президентът и ГЕРБ редят правителството, няма как да бъдем отговорни затова. Това мнение изрази депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер пред БНТ.

Още: Лорер: Президентът избра Главчев с пълната мощ на ГЕРБ

Играят ли заедно ГЕРБ и президентът?

ПП-ДБ нямали коментар относно самата личност на Даниел Митов като външен министър, но това, което трябвало да се случи е, че служебният премиер Димитър Главчев да дойде в парламента и да каже: „обърках се 2 пъти, имаме проблем с МВнР и тогава партиите щяха да се чувстват потърсени и щеше да премине по-гладко смяната, ако тя се налага“, обясни Лорер.

Още: Господин Борисов умело забавлява българския народ, когато няма какво да каже

Акцията в Агенция "Митници", МВР, пачките и кучетата

Лорер коментира, че службите са знаели за тези действия и са ги разследвали от много време. Това, което ПП-ДБ не разбират е как службите и прокуратурата се включват точно, когато предстоят предсрочни парламентарни избори. Всеки път, когато има избори служите започват да работят срещу ПП-ДБ, оплака се Даниел Лорер.

Той смята, че всички снимки с пачки, часовници и кучета се появяват точно преди избори.

Лорер изтъкна, че целият политически апарат на ГЕРБ се е обърнал срещу ПП-ДБ.

Той е изразил надежда, че ДПС могат да правят политика на светло, но настоящите събития показват, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.

Още: Даниел Лорер уверява: Ротацията ще се случи въпреки телевизионните драми

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес