Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Даниел Лорер инициира внасяне на декларация против езика на омразата в политиката

03 август 2023, 19:47 часа • 1225 прочитания

Декларация на парламента против езика на омразата в българската политика са внесли депутати от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ), ГЕРБ - СДС и ДПС, става ясно от сайта на Народното събрание. Проектът е внесен в последния работен ден на първата сесия на 49-тото народно събрание.

Още: Лорер: Влакът на конституционните промени за работещо правосъдие тръгна и няма какво да го спре

Подписите под нея са на Даниел Лорер, чиято е идеята за декларацията, председателите на парламентарните групи Кирил Петков, Атанас Атанасов (ПП-ДБ), Бойко Борисов (ГЕРБ), Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски (ДПС).

Народното събрание заявява ясно и недвусмислено, че ще работи всеотдайно, с всички законови средства, за да се противопостави на всяка реч на омразата, като се позовава и на национални, европейски и международни актове и препоръки.

Още: Лорер: Най-после имаме шанс да разбием генетичния дефект на Конституцията (ВИДЕО)

“Независимо дали се отнася до прояви на антисемитизъм, ислямофобия, християнофобия, ксенофобия или други форми на нетърпимост и омраза, в официални партийни комуникации или в изказвания от партийни поддръжници в партийни медии, които се оставят без последствия”, се посочва в декларацията.

Още: Важно уточнение за декларацията за дете, за да отидете на почивка не само в Гърция

Да не се забравя, че думата „парламент“ произлиза от „говоря“, а не от „мразя". Заедно да пазим и градим националната идентичност чрез толерантност и търпение, завещани от предците ни, като залог за бъдещето на родината ни в мир и единство, се казва още в документа.

Още: На комисия: Депутатите одобриха декларация в подкрепа на Украйна за НАТО

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес