Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Данаил Кирилов се скри от опит да бъде накаран да издигне конкурент на Гешев (ВИДЕО)

26 юли 2019, 14:47 часа • 6462 прочитания

Опит да бъде издигната кандидатурата на следовател Бойко Атанасов за главен прокурор направи Гражданско движение "Боец".

Председателят на "Боец" Георги Георгиев представи кандидатурата в кабинета на правосъдния министър Данаил Кирилов, като заяви, че Атанасов е подкрепен от 10 000 български граждани и над 10 правителствени организации.

Припомняме, че Кирилов е единственият, който може да издигне алтернативна на Иван Гешев кандидатура за главен прокурор - и то реално до 29 юли, т.е. понеделник. Тогава, в 18:30 часа ще има протест срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор - пред Съдебната палата!

Сега Георги Георгиев обяви в предаване на живо, че правосъдният министър шикалкави и не иска да приеме представителите на "Боец" и че всъщност имало уговорка за среща. В телевизионен ефир министърът каза, че ако има аргументи в подкрепа на Атанасов, той може да я издигне, заяви Георгиев.

Междувременно, в. "24 часа" пусна твърдение, че Атанасов бил с успех среден 3 по "наказателно право". От материала не става ясно дали медията е видяла дипломата или е получила информацията от друг източник. Атанасов има диплома за юрист от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес