Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Тепърва ще си говорим за правителството

19 април 2017, 09:15 часа • 2223 прочитания

Тепърва предстоят разговорите за персоналния състав на правителството. За всеки един министерски пост има поне петима души, които могат да бъдат разглеждани. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Целта ни е всеки един от съответните министри да се докаже, че е добрият експерт и политически фактор. Единствено за Министерство на образованието сме на твърда позиция, за всички останали тепърва ще предстоят разговори. Министерството на финансите също е изключително важен елемент, допълни още Цветанов.

По думите му пред БНТ "ГЕРБ има достатъчно експерти, които се наложиха и в политически план от тази гледна точка винаги ги разглеждаме комплексно нещата. Надявам се, че ще получим и подкрепа от страна на ПГ на партия „Воля“.

Цветанов разясни, че "в предстоящата седмица-две ще имаме коалиционно споразумение. Ще бъде на едно високо ниво, за да може да отговорим на очакванията на хората, с персонален състав на МС, предложен от Борисов."

Цветанов маркира като приоритети "борбата с корупцията и Изборния кодекс и по-специално, съобразявайки се с референдума, където ние сме заявявали позицията за въвеждането на мажоритарна система, защото като политици трябва да се съобразяваме с тези над 2,5 милиона български граждани, които дадоха гласа си за въвеждането на мажоритарна система."

Относно цената на газа Цветан Цветанов заяви следното: "Цената на газа се разглежда от КЕВР – тук не трябва да правим политически изказвания, защото няма да кореспондира на реалните решения, които се взимат от един независим орган. Трябва да се носи някаква политическа отговорност. Отговорите на подобни въпроси трябва да бъдат отправени към президента и служебния премиер."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес