Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов обяви, че във Фонд "Пътна безопасност" има натрупани близо 60 млн. лв.

23 април 2018, 15:11 часа • 896 прочитания

"Във Фонд "Пътна безопасност" вече са се натрупали около 60 млн. лева. Те могат да допринесат много за пътната безопасност".  Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на обществено обсъждане на Законопроект за движение по пътищата.

По думите на Цветанов можем да констатираме, че и към днешна дата постъпленията се увеличават, "но средствата от Фонд "Пътна безопасност" не се разходват за нещо голямо, за политика, която да може да даде ефект". 

„В Директива на ЕС от 2010 година е записано, че до 2020 година жертвите по пътищата трябва да бъдат наполовина“, изтъкна Цветан Цветанов. „През всички тези години правителството е полагало максимални усилия да се променя законодателството и да се подобрява работата. Положените усилия са в период, когато жертвите по пътищата бяха около 1000 на година, а достигнаха нива от около 600-670“, поясни още Цветан Цветанов.

Според заместник-председателя на ГЕРБ каквото и законодателство да направим, колкото и съвършено да бъде то, ако не спомогнем да променим манталитета на българския водач, няма как да намалим жертвите по пътищата.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес