Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов: Няма нужда от сериозни промени в коалиционното споразумение

20 януари 2016, 14:35 часа • 2439 прочитания

Отчитаме и заставаме зад коалиционното споразумение и нищо не налага сериозна промяна на подписаното между партиите, които го формират. Това каза по време на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата с РБ.

„Днес беше проведена първата работна среща на преговорните екипи на ГЕРБ и РБ. Темата, която обсъдихме е днешното функциониращо коалиционно споразумение. Всички отчитаме и заставаме зад коалиционното споразумение и нищо не налага сериозна промяна на подписаното коалиционно споразумение между партиите, които го формират“, заяви Цветанов.

По думите му е имало възможност за обсъждане по отделните секторни политики и да се направят предложение в предстоящите дни да бъде направен отчет за свършеното.

„Има секторни политики, в които бяха приети закони. Искаме да дадем допълнителен импулс както на управлението, така и на законодателната дейност. В рамките на предстоящата седмица ще може преговорните екипи да работят повече експертно, да се консултираме върху един елемент, който ще бъде преподписан от всичките участници в сегашното коалиционно правителство“, обясни Цветан Цветанов.

Той благодари на преговорния екип за конструктивна роля.

„Декларацията, която ни беше представена за обсъждане, има текстове, които са безспорни, трябва да бъдат прецизирани от гледна точка на сроковете за тяхното приемане. На първо място са теми свързани със съдебната реформа, с образованието и изборното законодателство“, посочи Цветанов.

„Принципно имаме съгласие по това, което беше поставено на дневен ред. От другата седмица ще имаме повече конкретика. Убеден съм, че през предстоящите месеци ще имаме възможност за повече срещи. Това, което постъпва в НС, ще имаме предварителни разговори, които ще могат предварително да създадат тази устойчивост“, добави Цветанов. Той поясни, че следващата сряда в 12 часа ще има подобен разговор.

На въпрос дали ще се обединят с РБ в обща кандидатура за президент, Цветанов отговори, че темата за президентските избори не е била обсъждана.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес