Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Василев: През 2014 г. предупредих Доган, че Пеевски ще посегне и на ДПС

11 септември 2024, 21:26 часа • 3644 прочитания

През 2014 г. предупредих Доган по време на нашата последна среща, че Пеевски ще посегне и на ДПС. 

Това заяви председателят на Надзорния съвет и мажоритарен акционер в КТБ Цветан Василев в предаването "Денят с Веселин Дремджиев".

По думите му Ахмед Доган трябва да проговори, за да мобилизира своите избиратели. "Той е на ход сега. Ако избирателите на Доган покажат червен картон на Пеевски, с него е свършено", подчерта Василев.

На въпрос може ли Пеевски да погълне ДПС Василев отговори, че не може, защото това не е банка или бизнес. "Турсокезичното население на България никога няма да предпочете Пеевски, дори да беше харизматичен, а ние знаем колко харизматичен е той", каза още банкерът.

Още: Ако се разплете казусът КТБ, Пеевски е аут. А може би и Борисов

Той изрази учудване от действията на всички, които "се качват на потъващия кораб", защото "Пеевски е готов да хвърли в мелницата всеки, който не му е необходим". Василев спомена имената на бившия шеф на ВАС Георги Колев, Иван Гешев, Бойко Найденов, Пламен Георгиев, известен като Пацо Терасата, Петьо Еврото и Нотариуса.

Надига се фронт анти-Пеевски

Запитан дали е възможно да бъде отстранен моделът Пеевски, Василев отговори: "Аз съм оптимист, защото вече се надига фронт анти-Пеевски. Дори Борисов не смее официално да застане зад него. Пеевски е толкова радиотоксичен, че ще бъде изолиран в парламента. А аз все още не съм сигурен, че изобщо ще влезе в следващото Народно събрание".

Василев очаква депутатите да изпълнят собственото си решение и да изпратят в прокуратурата документите от работата на комисията "Нотариуса", включително изнесените от него самия факти за рекета от страна на Пеевски, описани в специално писмо.

Защо мълчи Борисов

На въпрос защо мълчи Бойко Борисов Василев отговори: "Той не взе страна уж и между мен и Пеевски през 2014-а, но все пак подкрепи Пеевски. Борисов е човек с много грехове и Пеевски разполага с компромати. Сега той скрито работи за него, което се доказва от работата на неговата квота в ЦИК и от всички кадрувания на Главчев". 

По думите му Пеевски не се спира пред нищо и разчита на страха на хората.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес