Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов: За рокадите в спецслужбите отговорност носи служебното правителство

27 май 2021, 07:53 часа • 2791 прочитания

В момента сме в една политическа турболентност и се отклоняваме от това, което предстои в страната – предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това обяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред БНТ.

Цветанов обясни, че от редовните парламентарни избори останало едно усещане, че има възможност за натиск върху политическите сили. Поне с рокадите, които се правят, отговорността е изцяло на служебното правителство, като Цветанов се надява фокусът да не е само върху смяната на директорите на ОДМВР.

Бившият втори в ГЕРБ поясни, че винаги преди избори има сюжети с подслушванията. Трябва да се отнасяме доста отговорно и сериозно, защото доверието в службите се гради трудно, а доверието с евроатлантическите партньори може да бъде разрушено бързо, предупреди Цветанов.

Според него акцентът с подслушванията е насочен преди изборите, защото никой по никакъв начин не е доказал за подслушванията. Цветанов добави, че когато приключи проверката, тогава ще се коментират резултатите.

Ако се докаже незаконно подслушване спрямо политици или политически опоненти, тогава може да се коментира и спрямо степента на закона, да се търсят наказания, настоя Цветанов.

Той увери, че не си е назначавал удобни хора. В годините всеки един се е старал да надгражда, въпросът е оценката на обществото, отбеляза Цветанов.

Прочетете още по темата: Цветан Цветанов: Смените в МВР имат превантивен ефект

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес