Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов не е актуален като Лили Иванова и няма да има успешно завръщане, смята политолог

16 юни 2020, 12:55 часа • 2718 прочитания

Българската политика не търпи връщане, като излезеш от активна роля, повече не може да се върнеш. Цветан Цветанов не е Лили Иванова, за да бъде винаги актуален като нея. Това каза политологът Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия.

По думите му той няма да влезе в Народното събрание. На същото мнение е и социлогът Кънчо Стойчев, според който евентуалната партия на Цветанов няма да има потенциал да бъде в следващия НС и затова няма как и да се говори дали би бил евентуален партньор на ГЕРБ.

Във връзка с гласуването Стойчо Стойчев коментира, че то има трайни последици. Това не е като да влезеш в сладкарницата и да си харесаш някоя торта, смята той.

Според него реални прогнози за смазващи резултати на Слави Трифонов и Мая Манолова към този момент не могат да се дадат.

Стойчо Стойчев смята, че заради коронавируса и трудното провеждане на кампания от страна на опонентите на Нинова, преизбирането й е почти сигурно

Кънчо Стойчев на свой ред пък поясни, че все още не може да се каже каква ще е кондицията на БСП. Отделно от това пък ГЕРБ бавно ерозирала след всички тези скандали. Как пък щяла да се представи ГЕРБ зависело дали Бойко Борисов навреме ще хване метлата и ще прочисти.

Иначе двамата коментираха записът от преди дни, на които се твърди, че е на премиера Бойко Борисов и непрестанните обвинения от бизнесмена Васил Божков.

Според Кънчо Стойчев в случая със записа става дума за нахлуване в частното пространство. "Ако такъв запис е имало. Ние като общество категорично трябва да сме против нахлуването в политиката на такива частни записи", каза той. И добави: "Всеки един от вас вкъщи в различна атмосфера може да говори както си иска. Друг е въпросът ако нещо такова стане в публичното пространство".

Относно обвиненията на Божков, Кънчо Стойчев поясни, че подобни твърдения ще продължат и то с по-висока степен на конкретност.

Според Стойчо Стойчев към момента има само твърдения, без конкретни доказателства.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес