Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цонев: Третият мандат не е обречен, ако има диалог

19 януари 2023, 09:39 часа • 862 прочитания

Не е обречен третия мандат, ако има диалог. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Йордан Цонев пред журналисти във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, който държавният глава връчи на БСП. "Нека да видим", каза Цонев и посочи, че как ще протекат нещата, зависи от лидерската среща. ОЩЕ: Нинова кани лидерите на останалите партии от НС на среща за правителство

"Форматът няма толкова голямо значение. Важното е да даде резултат. Дали ще даде, не мога да прогнозирам предвид това, че ситуацията с диалога е много неприятна. За нас диалогът не е възстановен", заяви Цонев. ОЩЕ: Как ще протекат дискусиите по третия мандат

Според него нагласата на прокситата на кръга "Капитал" е да пречат за съставянето на правителство, ако те не могат да направят такова. "Това е голямата истина и се чудя защо никой не иска да я коментира и проумее", добави още Цонев. 

Той заяви, че ако тези партии, които гравитират около този кръг, са по-кооперативни и по-диалогични, за всичко може да се намери изход, включително за съдебната реформа. 

Цонев спря вниманието си и на скандалът с Nexo, като според него той е показал много неща, а именно какви са връзките, зависимостите и интересите. ОЩЕ: ПП отрекоха да са финансирани от "Nexo" (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес