Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ципов: Нека видим какво предлага г-н Президентът

18 август 2020, 10:40 часа • 2113 прочитания

"В крайна сметка като не желае да внесе свой проект в това Народно събрание, нека поне да го представи на обществото да видим какви са тези предложения и тогава да квалифицираме, ако мога така да се изразя. За мен е абсолютно неразбираемо едно такова поведение, но г-н Радев отдавна показа, че той не олицетворява единството на нацията и той се припознава по-скоро като политически лидер, като смята, че е необходимо да се изявява в качеството си на политически лидер, а не на президент". Така заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов коментира пред БНТ казаното от президента Румен Радев във Варна по повод предложението на Борисов за промяна в Конституцията.

"Той показа през целия си мандат, включително вече сме и в рамките на последната година от неговия мандат, че търси конфронтация, което не смятам, че нито е полезно за спазване на принципите за взаимодействие между различните власти, нито за българските граждани", каза още Ципов.

Нека да видим какво предлага г-н Президентът и по отношение на Съдебната власт и по отношение на всички важни конституционни разпоредби, призова зам.-председателят на ГЕРБ.

Румен Радев заяви вчера, че проектът за Конституция на ГЕРБ е "недоносче" и цели да отклони искането за оставка на премиера и провеждане на предсрочни избори.

И президентът иска промени в конституцията - главно за съдебната власт

Вчера от партията депозирахс проект за новата Конституция в парламента. Документът е изпратен до председателите на всички парламентарни групи в 44-тото Народно събрание и депутатите, нечленуващи в парламентарни групи.

Ще събере ли ГЕРБ 120 гласа, за да вкара проекта в НС? Ципов заяви, че предстоят разговори. ГЕРБ с Обединените патриоти имат 116 гласа и затова ще се разчита на ДПС, „Воля“ и БСП. Въпреки че според Ципов БСП няма да подкрепят проекта.

Новата конституция на ГЕРБ - очаквано с текстове, които са спорни

 

 

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес