Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦИК нямало да се занимава с имунитета на Боян Расате

26 септември 2014, 07:57 часа • 34694 прочитания

Имаме си много по-сериозна работа, отколкото да се занимаване с Боян Расате и да му сваляме имунитета. Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов, който коментира нахлуването на привържениците на Расате в сградата на комисията.

Отговорността за това вандалско поведение е персонална, продължи той в сутрешния блок на Нова телевизия. На въпрос окупираха ли наистина сградата на ЦИК привържениците на Расате, Томов отвърна: „Вие бихте ли казали, че Нова телевизия е била окупирана, ако трима души се шляят пред входа ѝ”.

Самият Томов подчерта, че проблемът с партийната пропаганда не касае само използването на деца, а използването на национални символи. Въщност в ЦИК има сигнал за клип, при който с много груб монтаж се използва празник на военни, за да се агитира. Тепърва ще вземе решение по него и ще го направим безпристрастно и според закона – така, както сме го правили досега, подчерта Томов.

Говорителят на ЦИК категорично отрече, че ако не е било нахлуването, ЦИК е нямало да спре и клипа на ДПС, в който има дете. Там имаше техническа трудност – беше ни изпратен по-късно и съответно по-късно взехме решение. Но вече гледахме случая, когато Расате и хората му нахлуха в ЦИК, поясни Томов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес