Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Част от завесата падна, министър обяви, че не иска да работи за редовен кабинет

19 април 2023, 08:32 часа • 1783 прочитания

Служебният регионален министър арх. Иван Шишков няма да остава в редовно правителство с аргумент, че не иска да има договорка между политиците. Партиите носят в себе си желанието на определени партии да извършват определени дейности, коментира той в студиото на bTV. 

Шишков увери, че служебното правителство работи само и единствено в интересите на държавата. Лесно е да се работи в служебен кабинет, защото остават единствено и само интересите на държавата, каза регионалният министър.

„В редовен кабинет по никакъв начин няма да участвам“, каза още веднъж арх. Иван Шишков.

Той е готов да сдаде стола в МРРБ на следващия регионален министър, тъй като в скоро време би трябвало да има редовен кабинет. „Ние се чувстваме като на работа, ще предадем работата по начина, по който сме открили проблемите. Надявам се да има приемственост, тъй като проблемите в МРРБ са големи, важни и неотложни, за да не се губи нито ден“, отбеляза Шишков. Той отказа повече политически коментари по темата дали ще има редовно правителство или не.

За случилото се наводнение във Варна заради спукан магистрален водопровод, Шишков коментира, че ще поиска проверка за цялостната реконструкция на бул. „Васил Левски“ във Варна. Когато се прави кампанийно строителство и когато се прави с цел, че е завършено определено строителство в определени срокове, обикновено се получават такива проблеми, има съмнения регионалният министър.

Според него може да се окаже, че има проблеми и в самия проект, и в самото качество на строителството.

По отношение на ремонта на центъра на София и по-специално на жълтите павета около сградата на Народното събрание, Шишков очаква от кмета на София Йорданка Фандъкова да предложи ново решения за подреждане на жълтите павета.

За качеството на асфалта и какво показват проверките на магистралите, Шишков очаква, че в един участък от 4-5 км за съжаление и най-вероятно резултатите ще бъдат сходни с взетите предишни проби. Резултатите от пробите на асфалта ще станат ясни до края на месеца. В голяма част от магистралите ни след 7-8 години експлоатация, имат нужда от ремонт, каза регионалният министър, който се закани, че ще има проверки и на АМ „Европа“.

Той допълни, че държавата ще намери пари за ремонт на инфраструктурата, но назад във времето не са правени проекти и проверки на пътищата. Трябва така да бъдат ремонтирани пътищата, за да може следващите 10-12 години да не се нуждаят от повторен ремонт, пожела си Шишков.

Той добави още, че се строи да бъде укрепено свлачището на АМ „Струма".

Още: Съветникът на премиера не вижда ГЕРБ и ПП-ДБ в редовно правителство

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес