Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цацаров предлага Евгени Диков за градски прокурор на София

21 ноември 2013, 11:59 часа • 26081 прочитания

Изпълняващият длъжността градски прокурор на София Евгени Диков е предложен за ръководител на Националното следствие (НСлС), предаде БГНЕС.

Предложението е направено от главния прокурор Сотир Цацаров и членове на Висшия съдебен съвет (ВСС).

В началото на месеца Висшият съдебен съвет освободи Бойко Найденов като ръководител на Националното следствие и като магистрат, след като той сам подаде молба за това. Тогава Бойко Найденов, който беше и зам.-главен прокурор, получи и награда почетен знак първа степен - златен.

За оставката на заместник-главния прокурор и шеф на Националното следствие по лични причини стана ясно на 4 ноември. Найденов отказа конкретен коментар защо точно в този момент подава оставка като директор на НСлС, а на въпрос на БГНЕС какви са по-нататъшните му планове той отговори: "Да съм жив и здрав". От прокуратурата съобщиха само: "Днес, 04.11.2013 г., г-н Бойко Найденов е подал заявление за освобождаване от длъжността Директор на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването, както и от длъжността следовател в тази служба. Заявлението е предявено на основание чл.165, ал.1, т.2 от ЗСВ, по лични причини и лично решение.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес