Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цацаров: Няма да си дам оставката заради Христо Иванов и Радан Кънев

29 януари 2016, 08:00 часа • 2498 прочитания

Докладът на ЕК е болезнено реалистичен, показва слабостите на множество наши институции, казва и че има слаб напредък относно корупционните престъпления. Не съм съгласен, че има слаб напредък в борбата с организираната престъпност, коментира главният прокурор Сотир Цацаров горещата тема с поредните много сериозни критики на ЕК за съдебната ни система.

Какво друго може да направи Христо Иванов, освен да търси виновеник извън друг кръг, след като излезе от управлението? Не е това човекът, който ще ми дава оценка, заяви Цацаров. На въпрос кой трябва да му поиска оставката, за да я даде, главният прокурор отговори, че "ако човек осъзнаел в един момент, че няма сили, трябва да се оттегли". И Радан Кънев не ми е мерило за оставка, добави Цацаров. Аз съм наясно с грешките, с греховете на ВСС, но дайте да мислим малко и за работа, призова обвинител номер едно.

Мисля, че прокурор Вътов е трябвало да си направи отвод от проверката на Ценко Чоков. Това каза пред bTV Цацаров по скандала кой всъщност проверява кмета на Галиче.

Стана ясно, че проверката е назначена лично от Сотир Цацаров. Екипът обаче се определя от ръководителя на административния отдел на прокуратурата във Враца, поясни обвинител номер едно.

Прокуратурата така е устроена, че за всички неуспехи е виновен главният прокурор. Това е пропуск, призна Цацаров.

По случая с Тодор от Враца Цацаров уточни, че досега доказателственият материал е от устни и писмени свидетелства. А експертизата по случая трябва да е готова до утре следобед (30 януари) или най-късно до края седмицата, поясни Цацаров.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес