Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Българска Социалдемокрация - Евролевица" на протест пред парламента утре

13 май 2022, 11:27 часа • 2505 прочитания

Партия "Българска Социалдемокрация - Евролевица" организира протестен митинг тази събота пред сградата на Народното събрание.

Ето пълния текст на съобщението до медиите:

По време на националните протести срещу управлението на Бойко Борисов и на изборите през 2021г., българските граждани изразиха подкрепата си за пълна промяна на икономическата и социалната политика на България – за по-високи доходи, за по-голяма социална справедливост.

За съжаление, вместо принципна политическа промяна ние виждаме подмяна на основни демократични ценности и обещания. Правителството на Кирил Петков демонстрира пълно безсилие да се справи с галопиращите цени, да разкрие корупционните механизми на ГЕРБ и компенсира падащите доходи на българите.

По тези причини партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ организира протестен митинг на 14.05.2022г. (събота) пред сградата на Народното събрание с начален час 12:30ч.

По време на митинга ще бъдат изложени основни положения на алтернативна политика в условията на икономическа и социална криза. Нарочен ритуал ще изрази протеста на участниците срещу срива на жизненото равнище в страната и непосилната бедност. Ще бъдат изложени данни за възраждащата се корупция на сегашното правителство пред сградата на Министерския съвет, откъдето също така ще премине шествието. Протестът ще премине и пред сградата на Столична община и ще завърши пред сградата на Културно-информационния център на Република Северна Македония намиращ се на ул. „Оборище“ 7 като ще бъде изразено становище срещу скандалните резултати от преброяването на населението.

Основни лозунги, които ще бъдат издигнати от участниците ще са:

„Стига инфлация и бедност!“

„Правителството на Кирил Петков – не промяна, а подмяна!“

„Подкрепяме исканията на българските превозвачи!“

„Киро не е алтернатива на Бойко! Нужна е друга политика“

„Радев, събуди се! „Промяната“ ни излъга!“

„Нинова, кой плаща милиони на офшорки за съвети?!“

Ще Ви очакваме!

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес