Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъчварова: В съда нищо не става и това е много тежка констатация

17 април 2015, 08:43 часа • 6944 прочитания

В съда нищо не става и това е много тежка констатация, това е доминиращото мнение за системата на правораздаването.

Така коментира главният секретар на МВР Румяна Бъчварова в ефира на БТВ.

Имало ли е протекция, не зная сега ще проверя, отношенията са сложни, заяви Бъчварова във връзка с трагичния инцидент с 6-годишния Петьо, който загина след катастрофа, предизвикана от шофьора Цветан Пъков.

Вземането на книжката е една възможност, с която ние разполагаме, но цялата система трябва да се преразгледа, за да се види как може да се увеличат наказанията.

Според нея битовата престъпност е много сложен проблем защото е съвпадение от поредица от проблеми, аз не мога да се ангажирам с обещание, че този въпрос ще бъде решен кардинално, но усилията трябва да са в посока от поредица от действия и системата от видеонаблюдение, защото е непосилно да се сложи полицай навсякъде, каза още Бъчварова.

Не смятам че който  и да било министър може да реши този проблем. Само МВР не може да реши този проблем, трябват мерки на общинско ниво и видеонаблюдението, констатира Бъчварова.

Държавата е там, докъдето има възможност да присъства, ако говорим за политика, няма политика да се затварят очите. Този род явления са доста комплексни

С повече усилия, превенции и справедливи наказания, които са в сферата на съдебната власт, колкото едно правителство да се опитва, спирайки в границата на съд власт, то спира до там.

Надяваме се това, което предлагаме да доведе до по-ефективно правораздаване.

На въпрос ще бъде ли осъден Цветанов Бъчварова отговори: "Надявам се да не се случи, защото това което знам, че то е доста спорно като обвинение…"

На въпрос дали сега животът ѝ е станал по-труден Бъчварова призна: "По-труден е да!" и добави, че чете непрекъснато...

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес