Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП връща мандата в понеделник (ВИДЕО)

20 януари 2023, 16:45 часа • 2616 прочитания

Обсъдихме проведените днес разговори и възможните стъпки от тук нататък и решихме - връщаме третия мандат в понеделник на президента. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в парламента. Тя посочи, че от тук насетне нещата по отношение на живота на Народното събрание, са в ръцете на президента. 

"Търсехме това, което да ни обедини, а не това, което да ни разделя. Търсихме решение за излизане от кризите, които се намираме и най-вече от политическата криза. Подходихме различно, поканихме всички лидери на парламентарно представени партии на разговори. Някои от тях се отзоваха, други решиха да не участват. Това е техен избор, макар че поражда много въпроси. ОЩЕ: Нинова събра Борисов, Карадайъ и Янев на лидерска среща (ВИДЕО)

Тя заяви, че БСП остават отворени за важните разговори за България и българския народ с всички. 

Според нея кой носи отговорност за това, че отиваме отново на избори, ще решат българските граждани. "Внушението, че затова бил виновен третият мандатоносител, който и да е той, е манипулация. Отговорността преди всичко на първия, на втория", смята Нинова.

Тя заяви, че не приема етикети от "Продължаваме промяната". ОЩЕ: Василев: Чух заявка за общо управление, което ще върне България назад 

"Получихме тежки упреци, от нас не сте чули", каза тя и и уточни, че БСП остават отворени на разговори с тях за важните теми. 

Лидерът на БСП коментира и идеята на Борисов ГЕРБ да преразгледа решението си за коалиция със социалистите, като каза, че това си е тяхна работа. "Ние не обсъждаме такава реципрочна мярка", посочи Нинова.  ОЩЕ: Борисов заговори за кабинет на ГЕРБ и БСП, но в бъдеще (ВИДЕО)

Тя коментира и новото ляво обединение и отговори на въпрос дали очаква да вземат гласове от БСП. Тя заяви, че няма да ги коментира, докато не се изяснят какви са. "Отиваме на избори с много чисти, ясни, принципни, последователни позиции по големи политически въпроси, с много чиста и ясна програма. Ние сме принципна партия, диалогична, но и партия с позиции и ги отстояваме последователно, независимо от това към кого ни пришиват", каза Нинова. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес