Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП внася сигнал и пита Гешев за оградата с Турция: Някой ще понесе ли отговорност за тези пет години?

10 ноември 2022, 14:19 часа • 2613 прочитания

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще внесе нов сигнал до Прокуратурата относно разследването за строежа на оградата при българо-турската граница. Това обяви самата тя по време на брифинг в Народното събрание.

"Няма да се решат тези проблеми, докато в основата им стои корупцията. През 2017 г. подадохме сигнал до главния прокурор (бел.ред Сотир Цацаров) и ДАНС относно вътрешния министър Пламен Узунов към онзи момент. Тогава огромни пари се платиха за двуредова ограда, но по неясни причини се променя заданието и се построява едноредова ограда", разказа Нинова.

"Изпращаме нов сигнал до Прокуратурата и питаме Гешев какво става с разследването за похарчените средства за българо-турската граница. Само ние от БСП предприехме конкретни стъпки. Внесохме закон с драконовски мерки срещу трафикантите, но нито дума за това", подчерта соцлидерът.

ОЩЕ: След убийството на границата: Партиите обмислят законови промени и по-добра координация с Турция

Нинова не пропусна и да отчете ролята на Бойко Борисов относно построяването на самата ограда: "Борисов да не се прави на герой, построил едва ли не Китайската стена".

По повод поисканото от БСП изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев след трагичния случай със загиналия полицай тя обяви:

"Безплодно изслушване, без конкретни решения и само с прехвърляне на отговорности".

ОЩЕ: Нинова към ГЕРБ: Имаме сериозни различия с вас. Борисов го играе добрият Дядо Мраз (ВИДЕО)

 

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес