Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП видя коалиция на войната, "Демократична България" не иска да си играе на неутралитет

03 ноември 2022, 08:13 часа • 2364 прочитания

Може да се стигне до коалиция на войната и се очертава това нещо. По-важното е да не се даде оръжие на Украйна, за да не влезе страната ни във войната на Русия с Украйна. Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред bTV във връзка с решението на две парламетарни комисии България да изпрати оръжие на Украйна

Според Гуцанов едно е да дадат оръжия Португалия и Испания, а съвсем друго е да го направи България. Ние сме напът да намалим боеспособността на армията, предупреди депутатът от БСП.

Борислав Гуцанов посочи, че когато се говори за национална сигурност, трябва да се даде сметка какво е въоръжението на България. Над 70% от хората в България не искат да се дава въоръжение на Украйна и не искат да стават пряк участник във войната, отчете Гуцанов.

Той допълни, че модернизацията на армията трябва да стане тогава, когато ще е ясно кой ще плати за нея и кога ще дойде. Гуцанов призова да се направи референдум, с който се види дали българските граждани искат да бъде дадено оръжие на Украйна.

БСП направили един огромен мъдър политически ход да има председател на Народното събрание, за да се говори за таван на цените и за доходите, а не за оръжия за Украйна, обясни Гуцанов. 

Стоян Михалев от „Демократична България“ добави, че България не може да седи безучастна и да се играе на неутралитет във войната на Русия с Украйна. Над 27 държави в Европа дали оръжие на Украйна и коя от тях е въвлечена във войната, запита Михалев.

Според него умиротворител във войната е този, който храни крокодил, надявайки се да го изяде последен. Ако продължаваме в настоящата посока с право ще ни говорят останалите държави, че България е предател, изтъкна Михалев.

800 етнически българи подписали писмо до парламента, с което не искат да бъдат предавани и да се изпрати оръжие на Украйна, посочи Стоян Михалев.

Още: Две комисии в парламента решиха: България ще изпрати оръжие на Украйна

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес