Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП ще се яви в коалиция на изборите с още 15-20 партии

10 август 2024, 16:42 часа • 1950 прочитания

Националният съвет на БСП е взел решение да се яви на предстоящите избори в коалиционен формат и да се продължат коалиционните преговори, включително как да се формира и име на коалицията. Приети са били критериите за избор за народните представители. Това обяви временно изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров на брифинг след пленум на Националния съвет на партията.

Към момента 15 партии са потвърдили желанието си за участие в тази коалиция. БСП води диалог с още няколко, оптимистичният брой е 20, обяви още Зафиров. Условието на БСП за тези преговори е формациите да са "с доказана тежест в българския политически сезон".

Още: Националният съвет на БСП обсъди партийно наказание за Корнелия Нинова

Председателят на партията посочи, че на заседанието са приели и критерии и процедури за издигането на кандидатите за народни представители. До 6 септември трябва да приключат номинационните заседания на общинските конференции, а до 8 септември областните съвети на партията трябва да подадат проектолистите, които впоследствие да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет на партията, каза още Зафиров.

Ще остане ли Корнелия Нинова в БСП? 

Зафиров също така заяви, че няма информация дали Корнелия Нинова ще остане в партията. По думите му по действията ѝ изглежда като "открит саботаж" срещу партията, особено с оглед на предизборната кампания и политическата обстановка. "Включително днес по поведението на хората, близки на Нинова", заяви още той.

Вървим заедно на избори": БСП със среща за ляво обединение и обвинения към Нинова (ВИДЕО)

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес