Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП ще предложи мерки за справяне са пожарите (ВИДЕО)

18 юли 2024, 12:20 часа • 549 прочитания

Още днес ще внесем в бюджетна комисия предложение за отпускане на допълнителни средства за закупуване на техника, консумативи и за компенсация на пострадалите. Това коментира временният председател на БСП Атанас Зафиров пред медиите в парламента. 

Според БСП безспорно темата с пожарите е най-важното и най-актуално. "Нужни са спешни мерки, готови сме да инициараме такива мерки", подчерта Зафиров. ОЩЕ: ГЕРБ вика финансовия министър в парламента заради пожарите (ВИДЕО)

Парите за общините

"Има още една важна тема - трябва да спре издевателството над българските общини. Приздоваваме МРРБ да изпълни поетите ангажименти по сключените договори, тези, които не са подписани, да бъдат подписани в спешен порядък", призова Зафиров. 

Борбата с корупцията и втория мандат

"Ние сме изненадани със скоростта, с която се връща втория мандат и всякаква липса на опит да се търси някакво решение. Всички политически партии, в това число и "БСП за България" ясно декларирахме своята готовност за диалог", добави 

Зафиров коментира вчерашната среща с ПП-ДБ за антикорупционната декларация, която предлагат. Той отчете, че това са важни неща и те имат подкрепата на БСП за тях, но според него няма как само това да бъде темата, която да измества всичко останали.

Той обаче изрази несъгласие с ПП-ДБ. "В същото време в момента получаваме отказ от мандат и обвинение, че няма готовност за антикорупционни мерки. Готови сме за разговори по всички теми, в това число и по антикорупционните", добави още Зафиров. 

Третият мандат

Той подчерта, че БСП винаги са казвали, че третият мандат е надпартиен, националнотоговорен. "Призоваваме този, който получи третия мандат, да има именно такъв подход", каза Зафиров. ОЩЕ: ПП-ДБ и "Възраждане" настояват за оставка на вътрешния министър заради пожарите (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес