Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

25 април 2024, 14:28 часа • 1331 прочитания

БСП ще предложи отлагане на либерализацията на електроенергийния пазар за битовите потребители с три години. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред медиите в парламента след среща с протестиращите, които искат отлагане на либерализацията, както и работещите в енергетиката и въгледобива да бъдат защитени. 

Припомняме, че първоначалното предложение на социалистите е за отлагане с една година. ОЩЕ: Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Отлагането на либерализацията - една от целите на БСП 

"По наше искане след малко ще се отложи либерализацията. Ние сме предложили да се отложи с една година", каза още Нинова. Тя заяви, че БСП ще направи предложение за корекция в текста с идеята отлагането да е с три години. 

"Докато нямаме модел, в който всички да знаят какви са  отговорностите им, как ще се продава и откъде ще се купува тази енергия - няма нужда да хвърляме държавата в хаос", заяви Драгомир Стойнев. Според него правителството на ГЕРБ и промяната не са изградили такъв модел и не бива вината за това да се хвърля върху хората. 

Нинова: Спасихме мините

Нинова обърна внимание, че с усилията на БСП и по тяхно искане и настояване днес мините и работните места на хората, са спасени. 

"По наше искане отпадна да се гласува пътната карта, която допълнително слагаше кръст на въглищната индустрия", коментира още Нинова. ОЩЕ: Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес