Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП ще подготви законопроекти за решаване на проблемите на работещите

27 април 2023, 14:46 часа • 1969 прочитания

БСП ще подготви законопроекти за решаване на проблемите на работещите. Това стана ясно по време на кръгла маса на тема "Съвременни предизвикателства пред хората на труда". Дискусията е по повод Деня на труда - 1 май. На кръглата маса присъстват депутатите от групата на БСП, синдикати и хора, които познават проблемите на работещите. 

"Тук сте хора, които познавате проблемите на работещите, имате предложения за решение на тези проблеми. Чувствайте се спокойни в дискусията, след което ние ще обобщим и трябва да излезем с решение за законодателни инициативи, за които да настояваме и да бъдат факт", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От своя страна Георги Гьоков каза, че отбелязването на 1 май сякаш вече не е така тържествено, тъй като има опити за обезличаване и подценяване на значението му. "Предизвикателствата пред труда продължават да са много", отчете той. Гьоков отбеляза, че БСП ще дава отпор на ограбването на труда на хората, на спекулата и унищожаването на социалните придобивки. 

Стана ясно, че БСП ще работи за такова съотношение между цените, заплатите, пенсиите и социалните плащания, което да предпазва от срив на доходите на населението. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес