Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП решава днес дали ще подкрепи вот на недоверие срещу кабинета

21 януари 2015, 10:52 часа • 13860 прочитания

"Този въпрос все още не е обсъден в парламентарната група и в партията. Предстои това да се случи днес". Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира дали партията ще подкрепи евентуален вот на недоверие срещу правителството.

Той не пожела да се ангажира с коментар за това дали БСП ще поиска оставката на здравния министър, информира агенция ПИК. "Все още никой не ни е представил мотиви за искането за оставка на Москов. Първо искам да се запозная с мотивите. Ще обявим позицията ни, когато имаме решение по този въпрос", подчерта Миков.

Припомняме ви, че вчера лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ще поиска вот на недоверие, ако премиерът Бойко Борисов не освободи министъра на здравеопазването Петър Москов. Причината? Статистиката с нападенията на медици, която беше представена преди Нова година. Местан твърди, че статистиката на МВР е за 17 нападения в периода 1 януари - 14 декември, 2014 година.

Министерството на здравеопазването публикува таблица, в която се посочва броят на нападенията над лекари. Според представените данни общият брой на инцидентите към 9 декември 2014 г. е 227. За 2013 г. общият брой е 145.
Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес