Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП прие предложените от Нинова водачи на листите

11 февруари 2017, 18:00 часа • 2614 прочитания

При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова, която представи пред НС на партията критериите, които са били водещи при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите.

Тя обясни, че водачите са професионалисти в различни области - юристи, финансисти и икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпността, външна политика, експерти в образованието, земеделието, културата и медии, специалисти в енергетиката, околната среда, младежка политика и спорт.

„Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“, коментира председателят на БСП, цитиран от БГНЕС.

Корнелия Нинова посочи като друг критерий обновлението, за което БСП е дала заявка - около 40% са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи, които досега са били в парламента. На трето място тя посочи приемствеността - сред водачите има кадри с дълъг партиен и парламентарен опит и нови, които за пръв път ще бъдат депутати.

На четвърто място лидерът на левицата посочи съчетаването на ярки партийни кадри, с авторитет в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят платформата, която бе одобрена на конгреса и декларират готовност да работят в парламента за нейното изпълнение.

Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листите. Кои са те: вижте ТУК!

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес