Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП пита защо Кирил Петков още не е арестуван, ако е давал оръжие на Украйна (ВИДЕО)

19 януари 2023, 10:45 часа • 1322 прочитания

Защо бившият премиер Кирил Петков все още не е арестуван, ако по време на управлението на неговия кабинет България е предоставяла тайно оръжие за Украйна. Този въпрос зададе депутатът от БСП Борислав Гуцанов от парламентарната трибуна днес.

Припомняме, че по-рано тази седмица германското издание Die Welt публикува статия, описваща ролята на Петков и Асен Василев за изпращането на боеприпаси и горива към Украйна през трети страни в първите месеци на руската военна инвазия.

"Дали това е било ползвано като PR от дадена партия, аз не мога да кажа. Но ако това е така - защо Кирил Петков все още не е арестуван? Само това искам да попитам", каза Гуцанов в коментар на статията. Още: Мнение: Кирил Петков е мишена на Путин

По думите му е недопустимо да се стига до такъв тип еднолични решения, които не са одобрени от Народното събрание. "Вие чували ли сте да се е предоставяло някога оръжие без решение на парламент? Аз не съм чувал. И ако това е вярно - нека стане ясно как се е случило това нещо", попита той.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес