Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП пак пита Ананиев ще закрива ли болници в Северозапада

28 юни 2019, 10:35 часа • 1255 прочитания

И днес левицата поиска здравният министър Кирил Ананиев да дойде в НС и да обясни ще се закриват ли болници в Северозападна България.

Още вчера тук, от парламентарна трибуна, нашата парламентарна група БСП за България покани чрез председателя на Народното събрание министъра на здравеопазването да дойде тук във връзка с негово изявление за преструктуриране или с други думи, за закриване на болнични отделения в областите Видин, Враца и Монтана, припомни червеният депутат Филип Попов. Затова червените искат Ананиев да даде обяснение.

Касае се за цял регион в България, посочи Попов. По думите му -в Северозападна България хората няма да имат достъп до здравеопазване.

Това е много тежък и сериозен проблем, изтъкна социалистът.

Цвета Караянчева обеща и днес да покани министъра на здравеопазването.

Припомняме, че вчера левицата настоя министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да се появи в Народното събрание и да даде обяснение и за протестите на медицинските сестри.

Преди 2 дни министърът заговори за оптимизация на болниците във Видин, Враца и Монтана. По думите му това ще гарантира комплексно и качествено обслужване на населението в целия Северозападен регион.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес