Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП обсъжда промяна в тактика за изборите

15 май 2021, 14:09 часа • 1614 прочитания

Няма по-реалистична цел от победата, смятам, че БСП е в състояние да я постигне. Това заяви Александър Симов от левицата преди началото на днешния Национален съвет на партията, предаде БГНЕС.

Колективният орган на партията ще заседава три пъти в три последователни седмици - на 15, 22 и 30 май, като се очаква вземането на важни решения за предстоящите парламентарни избори, стартирайки с избор на състав и председател на Национален предизборен щаб на левицата.

„Идеята на днешния Пленум е да именно да набележи своите задачи за това какво прави на изборите на 11 юли. Не мога да ви кажа отсега какво ще бъде решение, но разбира се, че промяна е нужна. Няма партия, която виждайки такива резултати, да не промени нещо“, коментира Симов пред журналисти, а на въпроса необходима ли е промяна в тактиката и подхода на партията, той отговори: „БСП не постигна поставените задачи на предишните избори, значи нещо трябва да се промени“.

Според него всяка партия трябва да си поставя една единствена цел, явявайки се на избори – победа, а с такава нагласа и левицата се отправя към изборите.

Той коментира и работата в първите дни на новоназначеното служебно правителство, както и промени в някои държавни структури, които то извърши, определяйки го като „добра комбинация от кадри от целия политически спектър“. „Първите действия предизвикват оптимизъм. Рокадите бяха не необходими, а задължителни. Не можем да кажем, че предишното управление си е свършило работата както трябва“, категоричен е той.

На същото мнение бе и съпартиецът му проф. Румен Гечев. „Ако са професионалисти, те трябва да останат да работят, така е в целия свят. Ако са „калинки“, назначени без съответните качества, не трябва да има никакво съмнение“, коментира той за рокадите във втория и третия ешалон на властта.

Като „необходими“ определи промените и Филип Попов от левицата, според когото предишният модел на управление е създал „паралелна държава“.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес