Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за нова Конституция

18 август 2020, 14:27 часа • 2111 прочитания

БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени. Това съобщи на извънредна пресконференция Янаки Стоилов, цитиран от БГНЕС.

Призоваваме гражданите и нашите симпатизанти открито да изразяват своето недоволство, включително в мирни протести, и да не участват в избори за Велико народно събрание. А парламентарните и извънпарламентарните партии да не участват в зле скалъпената конституционна инициатива, каза още Стоилов.

Националният съвет на партията и парламентарната група на БСП в парламента ще приемат и политическа позиция по въпроса, допълни социалистът.

На въпрос как разчита новите предложения, които са спорни за това дали трябва да отпадне Великото народно събрание, Стоилов допълни, че от левицата не подкрепят това предложение. „Може да се обмислят начини да има съвместна работа на Народното с Великото народно събрание. Борисов си е избрал несполучлива за него роля на новоучредител на българската държава. Това не му отива“, допълни Стоилов.

В парламент от 120 души, в който се съберат 80 гласа мнозинство, всеки ще може да си прави Конституция, това е нелепо, каза още Янаки Стоилов.

Темата продължава и в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес