Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП нарече предизборна въдица предложението за джентълменско споразумение (ВИДЕО)

11 септември 2024, 13:02 часа • 498 прочитания

На провокации, на предизборни въдици няма как да се хващаме. Това коментира временният председател на БСП Атанас Зафиров пред медиите в парламента във връзка с призива на Бойко Борисов партиите да се разберат от сега в джентълменско споразумение какво ще правят след предсрочните избори на 27 октомври и във връзка с думите на Борисов, че БСП са сред естествените партньори на ГЕРБ след вота.

"Времето на предизборните коалиции свърши. "БСП - обединена левица" ясно показа какъв е модела и каква е алтернативата на сегашното статукво", каза Зафиров. Според него някой много се е уплашил, че има ясна алтарнатива и бърза да сложи прът в нейното колело. ОЩЕ: Борисов каза кои са естествените партньори на ГЕРБ след изборите

На въпрос дали казва "Не" на ГЕРБ, Зафиров отговори:

"Очакваме в предизборната кампания истински дебати, в това число и лидерски. След изборите ще стане ясно на кого е гласувало доверие българското общество. Ако влизаме в тези избори с предварителни договорки и пазарлъци с кой кого да управлява, от това следва само едно - следващи предсрочни парламентарни избори", добави Зафиров. 

Обвиненията на Нинова

Междувременно бившият лидер на БСП Корнелия Нинова смята, че днес Борисов е закачил  скалпа на БСП на колана, както е направил много други партии.

"Да припомня, че доскоро на конгрес на ГЕРБ беше прието, че БСП е абсолютно неприемлив партньор. Какво се промени? Едно единствено нещо - не съм председател на партията", каза Нинова. 

Тя обясни, че затова от един месец говори за преврат в БСП. Според нея партията влиза трайно в лапите на паралелната държава и задкулисието. ОЩЕ: Борисов заговори за джентълменско споразумение преди изборите (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес