Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП иска оставката на Росен Желязков

19 април 2024, 09:44 часа • 1624 прочитания

Искаме оставката на Росен Желязков. Случи се нещо потресаващо. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента. 

Каква е причината?

Причината е заповед на председателя на парламента Росен Желязков, според която пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, дискусии и други подобни мероприятия се провеждат само по мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или комисия. ОЩЕ: Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Вие разбирате ли какво означава това. Да се срещаме с вас или с външни лица, които ние постоянно каним, трябва да исакме разрешение от председателя на Народното събрание", заяви Нинова.

"Не съм искала разрешение в момента да съм пред вас. Сега той може да ме накаже, че съм ви дала брифинг", добави Нинова.

Погазват се правата на опозицията, според БСП

Нинова смята, че тази заповед е безпрецедентно погазване на правата на опозицията и затваряне на устата на хората, които не са съгласни с начина на управление на държавата. 

Лидерът на БСП смята, че поводът за заповедта е искането на социалистите да представят доклада за "Боташ" в парламента. 

"Такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България. За "Боташ" снощи поискахме разрешение и каквото и да направят - тази среща ще я проведем. Ако ни спрат тук, или затворят залата, ще ви поканим отпред на тротоара", заяви Нинова.

Според нея искането за оставката е знак и сигнал, че не може по този начин да се процедира в парламентарна република. ОЩЕ: Нинова с ултиматум: Ако президентът не смени Главчев, с "Възраждане" внасяме вот на недоверие (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес