Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП и ДПС си намериха повод да избягат от изслушването на Лазаров за Лясковец

04 февруари 2015, 17:01 часа • 19888 прочитания

Депутатите на БСП и ДПС, които са членове на Комисията по вътрешните въпроси на Народното събрание, напуснаха днешното ѝ заседание. На него се изслушва главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заради случая „Лясковец”, като заседанието е закрито за медии.

Бяството стана факт след като председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов запита вътрешния министър Веселин Вучков дали има информация, че главният секретар на МВР е отказал да дава информация на дисциплинарния орган в МВР и дали има дисциплинарно производство срещу него. Вучков заяви, че производство срещу Лазаров няма, но е вярно, че е отказал да дава информация по случая "Лясковец".

Пред журналисти депутатът от ПГ на „БСП лява България” Атанас Мерджанов заяви, че още от самото начало на заседанието на комисията, председателят й ген. Атанас Атанасов, е демонстрирал абсурден подход. „Недопустимо е да се провежда изслушване по смисъла на правилника за дейността и работата на Народното събрание. На нашето настойчиво искане, при изслушването на длъжностните лица да бъде и министърът на вътрешните работи, той отказа”, коментира той пред Агенция "Фокус".

Мерджанов подчерта, че това се прави с политически подбуди да бъде допълнително уязвен главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. „Това е недопустимо за нас. Това още веднъж показва, че в работата на комисията председателят налага двоен стандарт.
Стана ясно, че част от колегите, които са искали подобно изслушване, са се запознали с информацията. Ние тепърва научаваме за това. Поради тази причина напуснахме с колегите от ДПС заседанието в знак на несъгласие”, подчерта Атанас Мерджанов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес