Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП дава социалния министър на прокуратурата (ВИДЕО)

26 януари 2023, 11:36 часа • 3436 прочитания

БСП дава социалния министър на прокуратурата. Това обяви Георги Гьоков от БСП по време на брифинг в Народното събрание. Той уточни, че сигналът касае действия на служебния заместник министър-председател  и министър по труда и социалната политика. От БСП се съмняват в реализирането на инвестиции по разходване на средства от Плана за възстановяване и устойчивост.

"В сигнала са фактите, които са ни станали известни и които според нас потенциално са незаконосъобразно и неправомерно разходване на публичен ресурс, в случая на европейски средства", уточни Гьоков. 

"Политиката на БСП е категорично включва безпощадна и безкомпромисна борба с корупцията. Това ни накара като парламентарна група веднага щом узнахме за неправомерни действия, които навяват навяват на мисъл за измама и корупция, да информираме прокуратурата", добави Гьоков. ОЩЕ: Може да не получим пари по Плана за възстановяване тази година

Той изрази надежда след като сигналът е стигнал до прокуратурата, да се задълбочат нещата и да се разбере как са разходвани средствата. "Ние не обвиняваме никого, просто искаме прокуратурата да провери дали действията са законосъобразни", посочи още депутатът от БСП. Според него, когато са определени ресурси в социалната сфера, да се изразходват в подкрепа на хората, а не да се усвояват по канали, които облагодетелстват участниците в процеса. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес