Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов за уволнения преподавател в УНСС: Не искам да ме забъркват

25 април 2021, 11:39 часа • 6764 прочитания

Премиерът в оставка Бойко Борисов за първи път коментира уволнението на преподавателя от УНСС доц. д-р Мартин Осиковски. Миналата сряда той беше освободен от длъжност, като причина за това бе посочено "уронване на престижа на учебното заведение".

Припомняме, че на 2 април Осиковски обяви, че напуска ръководните постове, които заема в университета, заради политическа агитация във висшето учебно заведение. Същия ден в УНСС пристигнаха трима кандидат-депутати от ГЕРБ - премиерът Бойко Борисов, съпровождан от финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Те присъстваха на тържественото откриване на новия корпус на учебното заведение. 

Днес Борисов се обърна към образователния министър Красимир Вълчев и призова името му да не бъде свързвано с този скандал. Според него се касае за вътрешни проблеми в университета, които трябва да бъдат решени между хората, които са замесени в тях.  

"С цялото ми уважение – нито познавам доцентите, нито познавам професорите, нито искам да сме забърквани по какъвто и да е начин", категоричен беше премиерът в оставка.

Според лидера на ГЕРБ, много от другите партии са правели агитация във висши учебни заведения.

"Ние не сме правили. Ние само им строяхме салони, зали, аули, оборудвахме ги. По никакъв начин не сме правили кампания там", подчерта той.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес