Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов за папата и застрояването - наговори ли куп фалшиви приказки? (ВИДЕО)

06 май 2019, 15:00 часа • 10941 прочитания

"В интерес на истината, гледам че сега искат, папата понеже казал за мигранти, за едикакво си ... папата, въобще духовните лица, всяко живо същество, всяка Божа твар, те спират и я пазят. Защо искат да опорочат едно такова силно политическо посещение и за народа, и за хората, и за католиците – едва ли не дошъл да ни докара мигрантите? Просто на всяко хубаво нещо да турят по една лъжица катран". Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар за визитата на папа Франциск I в България.

Припомняме, че по-рано днес папата беше в бежанския лагер във "Враждебна", където децата го посрещнаха с песни.

Борисов не пропусна да каже как папата целунал "иконата" на патриарх Неофит и добави: "От снощи досега всеки ден кисело млеко си спомня, най-много това му харесва, в менюто му е само това". Всъщност, в менюто на папата за обяд днес, 6 май, имаше ризото с морски дарове, свинско печено с пюре и сос от трюфел, салата от розови домати, печени чушки, сирене и пресен босилек, както и крем супа от зеленчуци. Това каза лично шеф Манчев, който отговаряше за обяда, пред Нова телевизия. А след казаното, премиерът поиска да си ценим постигнатото.

Борисов говори от Пловдив, където посети протест в защита на пловдивския парк "Кършияка". Скандалът там тръгна, след като се оказа, че има масова сеч на дървета и подготовка за застрояване. Сега премиерът обеща, че такова няма да има, след като още в началото на март стана ясно, че няма разрешително за строеж.

"Аз като кмет в София заварих същите неща - бяха си взели градинките пред Японския хотел, Южния парк. В плана на Пловдив това място е озеленено и остава парк. Така че това съм го разпоредил. Всеки, който си мисли, че може да граби така на хората парковете, е сгрешил", заяви Бойко Борисов.

Припомняме, че само преди две години т.е. през 2017 година тръгна петиция за спасяването на Южния парк в София, защото 340 дка от парка са частни имоти. Общата площ на Южния парк е 1800 дка парк. Борисов беше кмет на София до 2009 година.

Сега, на въпрос дали гарантира, че в "Кършияка" няма да се издигне небостъргач като "Златен век", отговорът беше: "Иначе не идвам в Пловдив значи". Борисов обаче беше попитан и "къде са мишоците от общината, които разрешиха комплексното застрояване на парка", на което той отвърна, че това било "много преди" идването на ГЕРБ на власт. Припомняме, че в Пловдив вече два мандата кмет е подкрепяният от ГЕРБ Иван Тотев.

В крайна сметка дойде и районният кмет (район "Северен") Ральо Ралев и Борисов го посрещна с думите: "Кмете, остави ги да ти ударят по един шамар и да им мине".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес