Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов за Ница: Това, което направихме в Либия, Сирия, Ирак, генерира тероризъм (ВИДЕО)

15 юли 2016, 11:44 часа • 4661 прочитания

Многократно съм казвал на всички форуми, на които съм участвал, че това, което направихме в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан, генерира тероризъм, който се пренесе по улиците, в залите, в градовете ни. Това заяви премиерът Бойко Борисов, помолен да коментира атаката в Ница, при която загинаха най-малко 84 души, а над 100 бяха ранени.

Той допълни, че явно много от политиците в света не искат да си извлекат поука.

"Франсоа Оланд завършва с думите: "Продължаваме с ударите в Ирак и Сирия". И там също тези удари, когато се нанасят по въздуха, вземат невинни човешки жертви и то милиони", казва премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Според него този подход няма да даде по-добър резултат. "Ако преди 3-4 години говорихме за "Мюсюлмански братя", след това за "Ал Кайда", сега за "Ислямска държава" все нови и нови ще идват", смята Борисов.

Той допълва, че личните трагедии на хората в едната и в другата страна, които са загубили близките си, ги кара да се ръководят от чувството за мъст, а не от здравия разум.

Според Борисов сега върви надпревара във въоръжението и "взимането на мерки, които генерират все повече смърт, разрушения и човешки трагедии, които с десетки години след това нито едните, нито другите могат да простят", обобщи премиерът.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес