Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов за европредседателството ни: Без запалки и балони! (ВИДЕО)

02 септември 2016, 09:30 часа • 2222 прочитания

Правя го това, защото ми омръзна госпожа Кунева да идва – казва ми нещо, аз ви казвам, после събирате се, не произлиза нищо след срещите, а времето си тече, а на мен ми се иска да стартираме с, нека да го наречем, грубата работа, която изисква време. Така премиерът Бойко Борисов е обяснил пред Министерския съвет защо лично поема подготовката на България за председателството ни на ЕС. Така Борисов всъщност взе задачата от ръцете на Меглена Кунева.

Изрично премиерът заявява: "Без запалки и балони!", визирайки културната програма, която подготвяме за европейските ни гости. "То са куп неща, за които, виждате, тръгва една обществена поръчка, а някой ще се хване, че има химикалка, например, с надпис", пояснява премиерът.

Темата за запалките стана особено чувствителна след няколко обществени поръчки за артикули за реклама на различни оперативни програми от различните министерства. Първо беше МОН, но Кунева спря поръчката. Следващите поръчки обаче си остават валидни - на МЗХ, на транспортното министерство и на МРРБ.

Насоките на Борисов за председателството ни

"Националният щаб за подготовка и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година към националния координатор се закрива. Закриват се тематичните работни групи за изпълнение и отчитане на мерките по Плана за подготовка и в тази връзка се очаква от вас всеки да поеме своя ангажимент и вече на всеки Министерски съвет ще искам накрая да ми се докладва кой какво е сторил по въпроса. Сиреч, когато приключим темата, всеки казва: Осигурил съм финансиране. Текат обществени поръчки за сградния фонд. Комуникационната стратегия така ще работи", обобщи премиерът.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес