Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов, Танева, Лукарски, Павлова - мнозина се крият от депутатски въпроси

11 декември 2015, 08:08 часа • 3985 прочитания

Трима представители на изпълнителната власт ще участват в днешния парламентарен контрол. Единствено вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин ще представи в Народното събрание "висшето правителствено ръководство", предаде БГНЕС.

Другите вицепремиери, както и премиерът Бойко Борисов няма да отговарят на депутатски питания. А от министрите в пленарна зала ще се явят само двама на отбраната Николай Ненчев и на образованието Тодор Танев. И тримата имат да отговорят на по едно питане.

Калфин има да отговори единствено на зададен въпрос за дома за стари хора в град Кула и потресаващите условия за живот там.

Военният министър Николай Ненчев ще даде обяснения за участието на военнослужещи от Българската армия в охрана на границите на България.

Просветният министър Тодор Танев пък ще отговаря относно забавяне изпълнението на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

Отлагане на отговори със седем дни са поискали: Бойко Борисов, Тодор Танев, Десислава Танева, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Божидар Лукарски.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес