Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов стреля с тежката артилерия, предупреждава ДАНС и МВР

26 февруари 2014, 11:36 часа • 24199 прочитания

Подменят се значимите за обществото теми. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти по време на днешното заседание на Народното събрание.

"Вече не се провеждат обществени поръчки, а генерали си търсят в интернет фирми, когато 1,5 тона хероин е минал през България и в Европол са бесни от това, че чак в Холандия са хванати ТИР-овете. В момент, в който заемите минаха над 5 милиарда лева, в момент, в който фонд „Земеделие” се управлява по семейни начала и там щетите ще са непоправими, всеки ден ни отнемат от вниманието да се занимаваме кой какво казал. Всеки има право да говори това, което си пожелае”, посочи бившият премиер, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ смята, че властта сега затлачва всички проекти – и то жизненоважни проекти. "Големите градове – от Благоевград до Ямбол и Сливен пътуват по магистрала "Тракия" и отиват към Слънчев бряг и Созопол. Четирилентовият път там е задължителен. Ние му направихме колко километра вече. Проектиран - само да се прави Гледах "Марица" като ходих до Любимец – те само са отнели хумусния слой. Ако работят с това темпо, няма да стане поне 2-3 години. А с унищожаването на проекта "Хемус" - Северна България по никакъв начин няма да се оправи. Без "Хемус" няма шанс за Северна България", каза Борисов и добави: "Хемус" с два четирилентови пътя - Русе-Търново и Мездра-Ботевград. Това е разковничето за Северна България. Не се ли направи – няма никакъв шанс".

ДАНС

Мога да кажа на колегите, защото за мен те са ми колеги - и в МВР, и в ДАНС, поучете се от това, което се случва с Цветанов, същото ще се случва с вас, действайки по този начин. Това каза Борисов, коментирайки случая с Орлин Алексиев и операцията, при която бяха заловени 1400 кг. кокаин.

Борисов заяви, че казва това най-приятелски: "щот съм ги назначавал на работа, аз съм ги издигал тези хора, на тези постове". "Никой не си извади поука, прокурорите си извадиха и виждате в този случай те си мълчат и към момента не повдигат обвинение", каза той.

Лидерът на ГЕРБ добави, че ще питат на парламентарен контрол по темата за Орлин Алексиев, защото "ако Алексиев е виновен в нещо, той трябва да бъде арестуван и да е арестуван досега". "Аз не мога да си представя, че това, което говорят, има дори частица истина в него и той ще се разхожда на по телевизиите", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов преразказа думи на главния секретар на МВР, който казал "не мога да потвърдя, не мога и да отрека". "Е, като не можеш да отречеш – не го говори, ако не можеш да го потвърдиш – стани и го арестувай, и го заведи там, и го разпитвай", каза Борисов. "Какви са тия работи – намерили нещо – горено било, той може да си е горил пурите, защо не го арестуват веднага? Арестувайте и разпитвайте, какви са тия внушения всеки ден. В същото време реално тон и половина е хероин минал и отишъл в Холандия. А камионите на Орлин Алексиев са си тук", заяви Борисов и посочи, че ако е виновен "всеки има персонална вина – арест и в кауша". "Ако не е виновен какви са тия приказки от сутрин до вечер", попита лидерът на ГЕРБ.

Политическата обстановка

Борисов коментира и делата за клевета, които води срещу „Атака”. „Аз водя над 15 дела и тези клеветници са много интересни. Не се явяват на дела, не си пращат адвокатите”.

Лидерът на ГЕРБ обясни още, че ГЕРБ са взели решение да вкарат предложението за замразяване на депутатските заплати в парламента. „Ние сме го внесли като предложение, ако искат да го вкарат, питайте Миков защо не го вкарва”, посочи той.

Във връзка с това, че Лютви Местан е призовал Делян Пеевски да продължи да проговаря и намеците, които Пеевски отправя към Борисов, той заяви: „Колкото искат да си говорят. За мен това не е интересна тема”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес