Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: След местните избори ще има силно дясноцентристко управление

26 септември 2007, 14:40 часа • 1559 прочитания

!~След местните избори ще има силно дясноцентристко управление в страната. Това заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща на ръководството на партията с издигнатите от нея кандидати за кметове.

На срещата присъстват и представители на областните и общинските структури на ГЕРБ. Ние сме една нормална народна дясноцентристка партия, която работи за интересите на обществото. Разликата между нас и останалите партии е в това, че ние поемаме отговорност.

На тях им е позволено всичко, но на нас не, заяви Борисов. Всички останали партии са срещу нас, но съм убеден, че доброто представяне на местните избори ще затвърди доверието на Европа и на обществото ни, че ГЕРБ събира под знамената си най-добрите кадри, категоричен беше Борисов.

Той обаче предупреди кандидатите, че трябва да носят отговорност за всяко свое действие. Това, че сте номинирани, не означава, че нищо няма да ви се случи, защото всеки, който предаде идеята и маскари партията, ще се раздели с нея, подчерта Борисов.

Той уточни, че ГЕРБ е демократична партия, но всяко едно действие на нейните членове, както и на кандидат-кметовете се отразява върху него като лидер на партията. Според него е било хубаво на евроизборите ГЕРБ да не бъде първа политическа сила, за да не се главозамайва.

Борисов, който е кандидат за втори мандат като столичен кмет, смята, че листата за общински съветници, издигната от БСП в София, не е на социалистите, а на Румен Овчаров.

Орешарски си е хвърлил шапката от радост, че се е отървал от Кадиев, посочи Борисов. Издигането на независими кандидати е измишльотина, която цели да скрие политическата безотговорност на сегашните партии, посочи още той.

Всеки кандидат, който бъде избран за кмет или за общински съветник, ще подпише декларация и договор за открито управление, защото това е отговорът на въпроса кой и кога носи политическа отговорност, заяви от своя страна председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

!~Той уточни, че това е очакването на обществото, на което ГЕРБ отговаря. Според Цветанов членовете на ГЕРБ трябва да имат нов морал, за да отговорят на очакванията на хората. Също така той беше категоричен, че ГЕРБ ще води политика на антикорупция.

Цветанов призова кандидатите за кметове да следват примера на успешните градоначалници и като пример за такъв посочи Бойко Борисов. ГЕРБ излиза днес много по-сплотена като партия от преди 10 месеца, когато започна изграждането й като политическа сила, заяви още Цветанов.

Той се обърна към кандидатите за кметове с призива никога да не забравят откъде са тръгнали и кои са техните избиратели, защото ще трябва да им дават отчет. Хората очакват от нас да не бъдем поредната политическа сила, която да ги разочарова.

Ние трябва да върнем доверието на избирателите към партиите, каза Цветанов. ГЕРБ издига свои кандидати в 243 общини, а в 28 от тях е в коалиция, които обаче не са безпринципни. Партията е провела анкети в градовете, за да чуе отговорите на хората на въпросите, които ще зададат към бъдещите кметове.

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес