Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов щял да внесе предложението за нов здравен министър след първото четене на бюджета

02 ноември 2017, 13:02 часа • 892 прочитания

Министър-председателят ще внесе предложение за персоналната промяна в Министерство на здравеопазването след гледането на бюджета на първо четене в пленарна зала.

В това е убеден председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който коментира предстоящото гласуване в пленарна зала на оставката на здравния министър проф. Николай Петров.

„ПГ на ГЕРБ ще се съобрази с предложението, което ще бъде внесено в пленарна зала на министър-председателя на България, защото ние стоим зад премиера, който има всичките права да предлага както структура, така и персонален състав със съответните рокади в Министерски съвет", обясни Цветанов.

Според него в случая с оставката на здравния министър не можа да се прави аналогия с този на народният представител Делян Добрев, предаде Фокус.

„Тук изцяло сме солидарни и подкрепяме решението на министър-председателя", подчерта Цветанов.

По отношения на проф. Петров, Цветанов коментира: „Той е категоричен, че иска да бъде приета оставката му. Виждате, че един човек беше омаскарен, без да има никакви основания за това. Това е негов избор и премиерът се е съобразил с неговото желание".

Във връзка с предстоящото гласуване на първо четене на законопроекта за бюджета през следващата година, Цветанов коментира: „Другата седмица, в сряда и четвъртък, може би ще имаме удължени заседания на парламента, за да приемем данъчните закони, малките бюджети, големия бюджет. Министрите ще бъдат тук, защото смятам, че това е ангажимент на цялото правителство, заедно с парламентарното мнозинство да подкрепи бюджета, заедно с политики, които ще се правят през 2018 г."

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес