Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов се срещна с Вархеи, ето за какво разговаряха (СНИМКИ)

08 април 2024, 17:49 часа • 1473 прочитания

Бойко Борисов посрещна в Централата на ГЕРБ европейския комисар по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи, става ясно от неговия "Фейсбук". 

За какво разговаряха?

В рамките на срещата Борисов го запозна с актуалната политическа ситуация в страната и са обсъдили подготовката за предстоящите избори за Европейски парламент, които в България ще се проведат заедно с предсрочните парламентарни избори.

"Сред останалите теми на разговора бяха европейската перспектива на страните от Западните Балкани и подкрепата на Украйна срещу руската военна агресия", уточни Борисов. 

Защо е тук Вархеи?

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел и Оливер Вархеи, европейски комисар по съседство и разширяване откриват форума „ЕС се среща с Балканите“. Събитието се провежда за трета поредна година и е посветено на стратегията на ЕС към региона на Балканите. Организирано е от Европейския либерален форум, с подкрепата на “Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България. ОЩЕ: Габриел и Вархей откриват форума „ЕС се среща с Балканите“

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес