Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов се извини на Христо Иванов и обяви, че ще подкрепи правителство на ДБ (ВИДЕО)

10 януари 2023, 18:41 часа • 11121 прочитания

Ако третият мандат отиде в "Демократична България", има реален шанс да се състави правителство. Това стана ясно от думите на лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутати от партията, излъчвана във Facebook профила му.

"ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на "Демократична България", обяви Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че останалите формули не са работещи – шансовете на "Български възход" за работещ кабинет са малки, и почти нулеви, ако мандатът отиде в БСП: 

"Що се касае до третия мандат, има реални шансове да стане, ако той отиде в "Да, България". Ако отиде във "Възхода", може да събере някакво мнозинство, но то няма де е стабилно". По-рано днес от "Продължаваме промяната" обявиха, че няма да подкрепят правителство, което има подкрепата на ГЕРБ.

Борисов поднесе извинение на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и поясни, че не е искал да го "заличава", като го е предложил за министър-председател на кабинет с третия мандат. Обясни, че го е направил от уважение – като лидер към друг лидер на партия. Самият Иванов обяви, че не иска да е премиер.

Той настоя, че евентуална уговорка с ДБ, трябва да бъде писмена и утвърдена с подписите на партийните лидери. "Важно е да се подпишем под това, което ще се изпълнява, за да знаем после, че няма да шикалкавят“, предупреди той депутатите си. "Знам, че с Христо Иванов мога да се договоря. Договаряли сме се", категоричен беше той.

Борисов отново увери, че в последните години не се е виждал с президента Румен Радев и заяви, че ако Асен Василев представи доказателство за това, той ще подаде оставка като лидер на ГЕРБ. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес