Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Репресия е да подтискаш IT фирми, защото ти искат оставката

25 ноември 2013, 16:35 часа • 18821 прочитания

Думата „репресия” се превръща в най-използваната от ГЕРБ частица в българския език. След като бившият вицепремиер Цветан Цветанов се оплака, че обвиненията от прокуратурата срещу него всъщност са „политическа репресия” и има репресия срещу кметове на ГЕРБ, сега и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за „репресия”.

За разлика от Цветанов обаче, Борисов визира IT сектора. Лидерът на ГЕРБ направи препратка към декларация от технологичния сектор с искане за оставка на правителството, за която Йордан Цонев каза, че е инспирирана от Саша Безуханова и Иво Прокопиев. По-късно Безуханова отрече. Борисов обаче не уточнява кои са „репресираните” компании. Ето и точните му думи, публикувани във Facebook:

"След купищата несъстоятелни обвинения към нас, сега наблюдаваме безпрецедентна репресия над граждани и фирми, които са изразили публично гражданската си позиция за оставка на тази пагубна Тройна коалиция. Отговорът на управлението към общата „прокламация“ на ИТ сектора, в която фирми призоваха за незабавна оставка на правителството, са данъчни проверки. Това е недопустимо и единствено показва слабостта на това правителство, което незабавно трябва да си отиде."

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес