Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Разбрахме се с патриотите да не предизвикваме предсрочни избори

04 април 2017, 14:37 часа • 4364 прочитания

Доволен съм, че колегите от „Обединени патриоти“ са много отговорни. И те разбраха вече, че няма как да има широка коалиция с БСП, след като БСП сами си го казаха. Отново цялата тежест пада върху ГЕРБ. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след днешните разговори с "Обединени патриоти" за формиране на правителство в рамките на 44-тото Народно събрание.

Борисов обясни, че ГЕРБ приема искането на "Обединени патриоти" никой в бъдещата коалиция да не може да предизвиква предсрочни избори, като за това ще бъде подписано споразумение. Той обяви, че патриотите не са поставяли искания за конкретни министерства. И добави – няма лошо експерти от други партии да бъдат привлечени в изпълнителната власт.

Според Борисов са проведени "едни честни избори" и сега ГЕРБ с "Обединени патриоти" трябва да намерят компромис за формиране на кабинет. Ако намерим още подкрепа в парламента, ще е добре за всички – надявам се другите партии в парламента да го осъзнаят, подчерта бившият премиер. На въпрос дали това означава, че Веселин Марешки и партията му "Воля" ще влязат в коалицията, Борисов отговори, че има достатъчно гласове с "Обединени патриоти", за да направи стабилно правителство. Лидерът на ГЕРБ категорично обяви, че не може да има само подкрепа от патритотите, трябва да има ангажимент за участие в изпълнителната власт.

Относно мажоритарния вот и как ще се разбере с „Обединените патриоти“, Борисов отговори – имаме съгласие, че България е над всичко. Ако не се разберем, значи България не е над всичко. Трябва да се разберем, подчерта Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви и, че е „нахално“ да се правят „поговолни съкращения“, особено в Министерството на отбраната. Той отрече Мария Габриел да е обсъждана за бъдещ еврокомисар на България.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес