Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов не възнамерява да иска разпечатки от разговорите на шефа на БНР

20 септември 2019, 14:05 часа • 3054 прочитания

Помолен да конкретизира казаното от него, че в скандала с БНР вижда саботаж към правителството, Борисов съобщи в кулоарите на парламента, че прокуратурата извършва пълна проверка в БНР и че ще предложи парламентарната група на ГЕРБ да се присъедини към исканата от БСП анкетна комисия, а парламентът да приеме решение Сметната палата да провери цялото управление на националното радио. 

„И аз като бивш спортист използвам думи, които после малко си ги преглъщам, ама така ми дойде отвътре“ - така Борисов обясни репликата си „Главанаци“ по адрес на ръководството на БНР.

„Защото съм действително възмутен от това, което са направили“, поясни Борисов и подчерта: „Затова Сметната палата ще влезе и ще провери всичко. Убеден съм, че и прокурорите ще намерят виновниците“.

В отговор на журналистически въпрос дали приема обвиненията в еднолична власт и че се опитва да се измъкне от този скандал, Борисов отсече: „Това прави прокуратурата не аз. Аз този ръководител на националното радио за радост никога не съм го чувал и не съм говорил с него“.

За ролята на ГЕРБ, Борисов уточни: „Парламентарната група на ГЕРБ гласува членовете на СЕМ, а СЕМ - директора. Това са направили колегите“ и добави: „Ако не бяха направили това, което помолих, щях да поискам парламентарната група да излезе на трибунка с декларация в защита на г-жа Великова“.

Запитан дали ще поиска разпечатка на телефонните разговори на директора на БНР за да се установи кой му е звънял, за да го притиска, Борисов изрази недоумение: „Аз като какъв да поискам разпечатките?“ и добави:

„Прокуратурата е независим орган, какво ще им пиша аз? Аз мога да поискам и това подкрепям – анкетна комисия на парламента, да влезе Сметната палата и като свърши прокуратурата проверката - ще излезе и ще каже“.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес